ΚΟΝΤΙΝΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η ταβέρνα Στου Θωμά βρίσκεται χωριό Πουλάτα. Τα Πουλάτα είναι ένα γραφικό, πνιγμένο στο πράσινο χωριό της ανατολικής Κεφαλονιάς,  5 χλμ νοτιοδυτικά της Σάμης, με υπέροχη θέα προς αυτήν, και 25 χλμ βορειοανατολικά του Αργοστολίου. Είναι  χτισμένα στις νοτιοανατολικές απολήξεις του Όρους Αγία Δυνατή σε μέσο υψόμετρο 220 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και λόγω της γεωγραφικής τους θέσης, βρίσκονται κοντά στα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος του νησιού,που αξίζει να επισκεφτείτε.

Αξιοθέατα

Σπήλαιο της Δρογκαράτης

Το Σπήλαιο της Δρογκαράτης βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ από τη Σάμη, στην περιοχή των Χαλιωτάτων στην Κεφαλονιά.

Η είσοδός του είναι σε υψόμετρο 120 μέτρων και το βάθος του φθάνει τα 95 μέτρα, ενώ η θερμοκρασία του είναι 18ο κελσίου. Έχει εξερευνηθεί απο την Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία.

Θεωρείται από τα καταλληλότερα σπήλαια στην Ελλάδα για σπηλαιοθεραπεία. Η αίθουσά του είναι πολύ μεγάλων διαστάσεων (65 x 45 και ύψος 20 μέτρα περίπου) και διαθέτει εξαίρετη ακουστική. Για το λόγο αυτόν, έχουν πραγματοποιηθεί εδώ σημαντικές συναυλίες, όπως της Μ. Φαραντούρη και της υψίφωνου Εφ. Καράγιαννη.

Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης

Το βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλ. βορειοδυτικά της Σάμης στην Κεφαλονιά. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη διαστάσεων 40 x 50 μ. και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής. Τεχνητή είσοδος με σκαλοπάτια και μακρύς υπόγειος διάδρομος επιτρέπει την επίσκεψη στο σπήλαιο. Η λίμνη βρίσκεται 20 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και το βάθος των νερών της κυμαίνεται από 10 μ. έως 30 μ. Σταλακτίτες με περίεργα σχήματα στολίζουν το μεγαλύτερο τμήμα του σπηλαίου.

Σπηλαιοβάραθρο Αγγαλάκι

Το σπηλαιοβάραθρο Αγγαλάκι βρίσκεται 2 χλμ ανατολικά του χωριού και ανήκει σε ένα σύστημα περίπου 17 σπηλαίων (Αγία Ελεούσα, Άγιοι Θεόδωροι, Βρούσπα, Ζερβάτη, Σωτήρα, Φυτίδι, Χιριδόνι κ.α.) πολύ κοντινών μεταξύ τους, τα περισσότερα των οποίων σχηματίζουν στο εσωτερικό τους υπόγειες λίμνες με γλυκό ή υφάλμυρο νερό. Τα ύδατα των σπηλαίων εκτιμάται ότι επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω στενών υπόγειων περασμάτων. Το Αγγαλάκι είναι το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο εξ αυτών και είναι πλαισιωμένο από ελαιόδεντρα και θάμνους. Η είσοδος του έχει κυκλικό άνοιγμα με διάμετρο 30 μέτρα, ενώ το βάθος του φτάνει τα 49 μέτρα. Η ηλικία του σπηλαίου έχει υπολογιστεί ότι είναι ίσως και παλαιότερη της Πλειστοκαίνου περιόδου (2.000.000 – 12.000 π.Χ

Παραλίες

Παραλία Αντίσαμος

Η παραλία που σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή δεν είναι άλλη από την παραλία της Αντίσαμου.

Η παραλία Αντίσαμος έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία, έχει βότσαλα και βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σάμης και βλέπει την νότια Ιθάκη. Το τοπίο συνδυάζει όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, όπου η βλάστηση και πάλι φτάνει σχεδόν μέσα στη θάλασσα. Υπέροχο τοπίο, καθαρά νερά και  πλήρως οργανωμένη παραλία. Στη διαδρομή προς την Αντίσαμο μπορείτε να δείτε και το σημείο που έγιναν γυρίσματα από την γνωστή ταινία Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι.

Παραλία Μύρτου

Η παραλία Μύρτου ή απλά Μύρτος είναι μια παραλία στη Κεφαλονιά. Θεωρείται η πιο διάσημη παραλία του νησιού και ένα από τα κύρια αξιοθέατά του, αφού τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού, στο Δήμο Πυλαρέων,. Το πιο κοντινό χωρίο είναι τα Διβαράτα, 2,5 χλμ νότια της παραλίας. Έχει άσπρα βότσαλα και γαλάζια νερά λόγω των ρευμάτων της περιοχής.[2] Η παραλία περιβάλλεται από γκρεμούς και έχει μήκος περίπου 800 μέτρα. Στην άκρη της υπάρχει μια μικρή σπηλιά.[3]Η παραλία είναι βραβευμένη με τη γαλάζια σημαία και έχει αναδειχθεί 11 φορές ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας σε ψηφοφορία του thalassa.gr, περισσότερες από κάθε άλλη παραλία. Ο Μύρτος είναι οργανωμένη παραλία, με καντίνα, ομπρέλες, ξαπλώστρες και ναυαγοσώστη.

Εκδηλώσεις

Κάθε χρόνο στις 27 Ιουλίου, ανήμερα της γιορτής του πολιούχου του χωριού Αγίου Παντελεήμονα, στην κεντρική πλατεία των Πουλάτων διοργανώνεται ένα από τα μεγαλύτερα παραδοσιακά πανηγύρια της Κεφαλλονιάς με το γλέντι να κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Επίσης τα τελευταία χρόνια τον Αύγουστο έχει καθιερωθεί η διοργάνωση βραδιάς νεολαίας με πολύ χορό για τους νέους του χωριού, αλλά και όσους αισθάνονται νέοι, ενώ τον Αύγουστο του 2016 οργανώθηκε για πρώτη φορά η Γιορτή Παλιού Χωριού στα ερείπια των προσεισμικών Πουλάτων. Μια υπέροχη εκδήλωση μνήμης αλλά και αισιοδοξίας με ζωντανή μουσική, πλούσιο μπουφέ και χορό που ελπίζουμε να γίνει θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού και της ευρύτερης περιοχής

Εξερευνήστε την πανέμορφη Κεφαλονιά

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ